
Liceul Tehnologic
„Tudor Vladimirescu”
„Pentru fiecare om viaţa sa este o şcoală de la leagăn până mormânt, tot ce suntem, ce facem, ce gândim, vorbim, auzim, dobândim, posedăm, nu este altceva decât o anumită scară pe care urcăm din ce în ce mai mult, spre a ajunge cât mai sus, fără însă a putea atinge vreodată suprema treaptă”
Comenius
Despre
![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
SCURT ISTORIC
Liceul Tehnologic “Tudor Vladimirescu” din localitatea Tudor Vladimirescu judeţul Galaţi, ca instituţie a învăţământului preuniversitar, are în componenţa sa 5 localuri pentru desfăşurarea activităţii instructiv-educative nivel primar, nivel gimnazial si nivel liceal, iar un local este destinat învăţământului preprimar.
În anul 1895 a fost construit şi dat în folosinţă localul Şcolii Primare Nr. 1 cu clasele I-IV.
În anul 1964 a fost înfiinţată Şcoala Gimnazială Nr. 2 cu clasele I-VIII, iar în anul 1974 a fost construit şi dat în folosinţă localul Şcolii Primare Nr. 3 cu clasele I-IV şi învăţământ preprimar 2 grupe.
La 1 septembrie 1960 a fost înfiinţat liceul, având profil “teoretic”, până în 1980 când s-a transformat în Şcoală Generală de 10 ani. Începând cu 1989 devine Liceul Teoretic cu clase profil mecanic şi agricol. Datorită schimbărilor produse în învăţământul românesc la nivel naţional, din 1993 se renunţă la profilul mecanic şi agricol, optând pentru clasele cu profil matematică-fizică şi chimie-biologie ulterior matematică-informatică şi ştiinţele naturii (din anul 2002).
De la 1 septembrie 2002 funcţionează sub denumirea de “Grup Şcolar”, profil industrie uşoară, promovând o nouă formă de învăţământ, învăţământ profesional, Sam din anul 2003 pana în anul 2009 când se renunță la liceu tehnologic rută progresivă și se revine pe liceu tehnologic nivel 3 specializările Textile-pielărie și comerț. Grupul “Tudor Vladimirescu ” functioneaza si cu clase de liceu teoretic profil real, specializare Matematică-Informatică. Se obțin: acreditare de funcționare pe filiera tehnologică, profil Servicii, calificarea Tehnician în activități de Comerț, acreditare de funcționare pe domeniul comerț, calificare recepționer distribuitor. Din 2009 se obține autorizație și pe filiera teoretică, profil real, specializarea Științe ale Naturii. In anul scolar 2012 se schimba denumirea in Liceu Tehnologic “Tudor Vladimirescu” si se obtine autorizare de functionare provizorie pe domeniul Textile-pielarie, specializarea Tehnician designer vestimentar.
Având în vedere că Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” este situat în comuna Tudor Vladimirescu pe drumul naţional 25, la egală distanţă de Tecuci şi Galaţi provenienţa elevilor se bazează pe afluxul acestora din mediul rural. Grupul Şcolar oferă servicii educaţionale pentru tinerii si adultii din com. Tudor Vladimirescu şi comunele limitrofe: Vameş, Piscu, Independenţa, Hanu Conache, Nămoloasa, Lieşti.
Misiunea
Liceul Tehnologic ”Tudor Vladimirescu” dorește să asigure o educație de calitate pentru dezvoltarea individului, în vederea integrării acestuia în plan social și profesional.
Școala noastră, împreună cu toți factorii educaționali, asigură alevilor din Comuna Tudor Vladimirescu și din comunele limitrofe, servicii de educație și instruire profesională de calitate, stimulând dezvoltarea carierei și creșterea potențialului economic și social al zonei.
Viziunea
Liceul Tehnologic ”Tudor Vladimirescu” promovează un învățământ deschis și flexibil datorită căruia toți elevii au sanșe egale în vederea obținerii unui progres educațional, generator de oameni responsabili, conșienți de propria lor valoare, apți să se integreze cu succes în viața comunității și pe piața forței de muncă.
Ținte strategice
Prioritarea 1: Micşorarea fenomenului deabsenteism şi reducerea violenţei înşcoală
Obiectiv: Scăderea numărului de absenţe/elev şi a actelor de violenţă la nivelul fiecărei clase de elevi
Prioritarea 2:Dezvoltarea strategiei de marketing pentru oferta educaţională
Obiectiv: Creşterea interesului absolvenţilor de gimnaziu pentru continuarea studiilor în unitatea noastră şcolară
Prioritatea 3: Creşterea calităţii procesului instructiv-educativ
Obiectiv: Dezvoltarea metodelor didactice care facilitează învăţarea centrată pe elev şi a practicilor şcolii incluzive, pentru ridicarea calităţii actului instructiv-educativ
Prioritatea 4: Ameliorarea rezultatelorla examenul de Bacalaureat
Obiectiv: Creşterea promovabilităţii la examenul de Bacalaureat
Prioritatea 5: Îmbunătățirea serviciilor oferite de școală tuturor beneficiarilor şi creşterea gradului de siguranţă.
Obiectiv: Creșterea gradului de confort și siguranță în școală prin reabilitarea și modernizarea spațiilor existente şi prin instalarea unui subsistem de televiziune internă.